Beograd 25.10.2016. Sava Centar

bilbord

25. oktobar 2016/20h |  Sava Centar

Cene ulaznica: 1000, 1300, 1500 rsd

Sa ogromnim zadovoljstvom „Melos Estrada“ i „Minacord“ ovim putem najavljuju prvi veliki solistički koncert Jelene Tomašević u Beogradu 25.10.2016. u velikoj dvorani Sava centra, gde će posetioci imati priliku da uživaju u spektaklu, čiju produkciju potpisuje Željko Joksimović, a organizaciju Bane Obradović.

Jelena Tomasević (32) muzikom se bavi od svoje sedme godine. Igrala je u KUD “Abrasević” u rodnom gradu Kragujevcu, a potom na mnogobrojnim koncertima i takmičenjima nastupala kao solista pevajući tradicionalnu srpsku muziku. Tada je započela saradnju sa Borom Dugićem, virtuozom na fruli, koji je medju prvima prepoznao njen dar. Mnoge od Jeleninih izvedbi zabeležene su na trajnim snimcima u arhivi Radio Beograda.

Uporedo sa negovanjem izvornih kompozicija, bavila se i pevanjem pop muzike osvajajuci nagrade na decijim festivalima. Sa 18 godina pobedila je na televizijskom takmicenju za mlade talente 3k dur, projektu nacionalne televizije, nakon koga je pocela profesionalnu saradnju sa velikim brojem eminentih muzičkih umetnika. Uspešno je predstavljala Srbiju na mnogim internacionalnim festivalima u Českoj, Bugarskoj, Rusiji, Belorusiji.

Jelena se 2005. godine preselila u Beograd. Pobedom na Beoviziji sa pesmom “Jutro,, započela je saradnju sa produkcijom Minakord pod pokroviteljstvom Željka Joksimovića. Tada je zapocet rad na njenom prvom studijskom albumu, koji ce ubrzo, pod nazivom “Panta rei”, postati najprodavaniji album u regionu. Njen glas je postao poznat Evropi kada je nastupila na Evroviziji 2008. godine i osvojila 6. mesto u finalu sa kompozicijom “Oro”, Željka Joksimovića.

2015. godine je objavila drugi studijski album, “Ime moje”, koji je za kratko vreme dostigao popularnost njenog prvenca i ponovo joj doneo veliki broj nagrada, naklonost publike, kritike i kolega. Saradjivala je sa Zdravkom Šotrom u njegovim filmu “Ivkova slava”, gde je pred kamerama otpevala nekoliko muzičkih numera. Uspešno se bavi sinhronizacijom dugometražnih animiranih filmova, učestvuje u žiriranju dečijih muzičkih takmienja, na internacionalnoj sceni svakim nastupom i dalje predstavlja srpsku kulturu u najboljem svetlu.

Širom zemlje i regiona održala je niz koncerata sa Novosadskim big bendom. Ova saradnja i dalje uspešno traje.

Dobitnik je nagrade Zlatne značke grada Beograda za doprinos srpskoj kulturi.

{galerija}koncerti/2016/otobar/sava_centar/2510{/galerija}